Kastamonu Üniversitesi Prof.Dr. Mevlüt Beyribey Konukevi Kuzeykent yerleşkesinde 12.12.2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Konukevi, konaklama bölümü ve kahvaltı salonu ile Kastamonu Üniversitesi mensuplarına (çalışan, emekli ve öğrencileri ) ve kamu görevlilerine çam ormanları arasında, doğa ile içiçe huzurlu bir atmosferde hizmet vermektedir.

Konaklama bölümü 13 oda, 26 yatak kapasitelidir. Doğalgaz ısıtma sistemli konukevinde her odada modern wc-banyo, mini buzdolabı,  ücretsiz wireless bağlantısı,  telefon ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır.

Konukevinde, misafirlere konaklama ücretine dahil olarak 08:00–10:00 saatleri arasında tabak kahvaltı verilmektedir. Kahvaltı salonu 80 kişi kapasiteli olup salon bu saatlerin dışında farklı etkinlikler için de kullanılabilmektedir. Rezervasyon yapılması halinde yemekte verilmektedir.